(02) 585 86 44
Šola
Vrtec

Prvo mesto na tekmovanju kuharjev amaterjev

V soboto, 29.9.2018, smo učenke Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje na povabilo Občine Razkrižje sodelovale na tekmovanju kuharjev amaterjev  v pripravi zdravih solat in si zaslužile 1. mesto. Pri tem nas je spodbujala in spremljala učiteljica Anita Danč Ismajlovič, pomagale pa so še kuharica Vlasta, čistilka Bojana in učiteljica Simona. Tekmovanje se je odvijalo v Centru Zavirje, s pričetkom ob 11. uri. Za pripravo solat smo imeli na voljo eno uro časa. Na tekmovanju je sodelovalo veliko drugih skupin iz domače regije. Naša zmagovalna solata je bila sestavljena iz: prosene kaše, kvinoje, kuskusa, feta sira, sveže paprike, čebule, česna, blanširanega ohrovta, soli, popra, olivnega olja, timijana, bučnega olja in kisa. Bilo je zelo zabavno in poučno.

Kriteriji za ocenjevanje: postopek priprave jedi, originalnost, okus, videz in upoštevanje prehranskih priporočil (»zdrava jed«).

Poglejte si trenutke iz samega tekmovanja.

Zapisali: Enya Lazar in Katarina Šimonka, učenki 7. razreda

Še več pa si lahko preberete tudi na http://www.razkrizje.si/tekmovanje-kuharjev-amaterjev-v-pripravi-zdravih-jedi-solat/

NAZAJ