(02) 585 86 44
Šola
Vrtec

Vtisi z noči branja

V petek, 31. maja 2019, je na Osnovni Šoli Janeza Kuharja Razkrižje potekala Noč branja. Udeležili smo se je učenci od prvega do devetega razreda, ki smo opravili Bralno značko.  Ob 18. uri smo se zbrali v avli šole. Po pozdravu smo se učenci odpravili vsak v svojo delavnico. Delavnice so bile naslednje: Lutkovne delavnice 1,2,3, Viteška delavnica, Čarovniška delavnica in Svojeglava delavnica. V delavnicah smo učenci brali knjige, revije, enciklopedije…, reševali uganke ter čarali, izdelali viteški meč in ščit ali uprizarjali lutkovne predstave. Po delavnicah je sledila predstavitev le-teh, nato pa večerja. Okoli 21. ure smo pripravili blazine za spanje. Imeli smo tudi zabavo v pižamah, na kateri smo peli, plesali in svetili z lučkami. Po 23. uri smo se umirili in brali knjige s pomočjo žepnih svetilk. Kmalu smo zaspali, saj smo bili zelo utrujeni. Zjutraj smo vstali zgodaj, okoli 7. ure. Najprej smo pospravili blazine in spalne vreče, nato pa smo imeli zajtrk. Po zajtrku so po nas prišli starši.

Udeležba je bila zelo velika, še zlasti v nižjih razredih. Skupaj z učiteljicami smo preživeli veliko »bralnega« časa. Bilo je res posebno doživetje.

Blažka Golenko, 7.razred

 

V petek popoldan smo se vsi, ki smo opravili Bralno značko, pripravili na Noč branja. Najprej smo se v avli razdelili v različne delavnice. Potem smo v delavnicah pripravili predstave, igre, predstavitve delavnic… Sledila je okusna večerja. Prišel »DJ« Jure in poskrbel za imeniten ples. Po plesu smo izmučeni šli v razrede, vzeli lučke, ugasnili luči in imeli nočno branje. Ko smo prebrali knjige, smo zaspali. Zjutraj smo se zbudili z nasmeškom na obrazu. Nato smo vse pospravili in imeli zajtrk. Šli smo ven čakat starše.

Imeli smo se zelo zelo lepo, ker smo se veliko družili, zabavali in brali.

Pavel Šimonka, 4. razred

 

Bila sem v čarovniški delavnici. Bilo je zelo lepo. Čarali smo in nato to  tudi vsem predstavili. Želim si, da bi se Noč branja ponovila vsako leto. Predlagam, da bi uvedli še kuharsko, pustolovsko in ustvarjalno delavnico.

Eva Zadravec, 5. razred

 

Všeč mi je bilo, ker smo uganke reševali na drugačen način: s tablicami smo skenirali QR kodo. Ene so bile težke, druge lažje. Rešitve smo vpisovali v tabele. V skupini sem bila z Maticem, Tadejem in Milo.

Ples v pižamah sem nestrpno čakala. Skupna večerja je bila dobra. Spala sem poleg Miše. Vsi smo spali v šoli. Še pridem.

Eva Sedmak, 2. razred

 

V šolo smo prišli ob 18.uri. Najprej smo se zbrali  v avli, da se pogovorimo. Jaz sem se predhodno prijavil v viteško delavnico. Tam smo se pogovarjali o vitezih, njihovih lastnostih, gradovih, reševali smo uganke, povezane z gradom in viteškim življenjem.  Ob 20. Uri  smo imeli predstavitev delavnic. Mi smo prikazali življenje na gradu. Jaz sem bil dvorni norček. Imeli smo 2 viteza, ki sta se »mečevala«.Nato smo se preoblekli v pižame in sledila je zabava v pižamah. Ko je bilo konec, smo šli spat. Zjutraj ob 8. Uri  so prišli starši po nas.

Noč branja mi je bila zelo všeč, ker smo lahko prespali v šoli.

Martin Sodec, 4. razred

 

Na Noč branja smo prišli ob 18.uri. Potem smo šli v delavnice, da bi spoznali kaj več o življenju na gradu. Jaz sem bila edina »dvorna dama« med »vitezi«.

Za zaključek smo se zbrali v avli, da smo predstavili, kaj smo počeli v viteški delavnici. Potem smo se šli preobleč v pižame. Sledila je pižama party. Jure nam je prišel vrtet glasbo. Ko je bilo zabave konec, smo šli brat svoje najljubše knjige. Spali smo v učilnicah in knjižnici. Ker nismo mogli zaspati, nam je učiteljica prebrala pravljico. Ob branju so eni zaspali. Ko smo se zbudili, smo imeli zajtrk. Starši so prišli po nas ob 8.uri. Bilo mi je zelo lepo.

Alina Modlic, 4. razred

 

Noč branja je potekala na OŠ Janeza Kuharja Razkrižje. Spali smo v 1. In 2. razredu ter v knjižnici. Mi, petošolci, in učenci predmetne stopnje smo spali v knjižnici brez učiteljic. Petošolci smo v čarovniški delavnici čarali z gospo ravnateljico. Spat smo šli zelo pozno, ker smo še dolgo v noč brali in klepetali. Mislim, da smo se vsi zabavali.

Žana Ostrc, 5. razred

 

V petek ob 18. uri  smo se zbrali v šoli. Vsak si je predhodno izbral eno delavnico in se vanjo prijavil.  Jaz sem bil v viteški. Naša mentorica je bila učiteljica Bojana. Tam smo si pogledali filmček o gradovih in vitezih. Razdelili smo se v skupine po dva člana in reševali uganke o gradovih, princesah, kraljih, vitezih… Potem smo si naredili meče, oklepe, ščite, krone… Pripravili smo se za predstavitev. Imeli smo večerjo in končno je sledila zabava v pižamah. Plesali smo po svoje do 22. ure. Sledilo je branje z lučkami. Vsak je bral knjigo, ki si  jo je izbral in jo  prinesel od doma. Naslednji dan smo vse pospravili, imeli zajtrk in odšli domov.

Bili so super občutki in so še po Noči branja.

Jakob Anderlič, 4. razred

 

Bila sem v čarovniški delavnici. Imeli smo se zelo lepo. Naučila sem se zabavnih trikov in čarovnij. V prihodnje bi želela delavnico z igrami vlog (gledališko), delavnico risanja.

Sara Golenko, 5. razred

 

Všeč mi je bilo, ker smo reševali uganke. Nas fante je bilo zvečer strah. Lahko bi bila sladoledna delavnica.

Tadej Veronik, 3. razred

 

Bil sem v čarovniški delavnici. Všeč mi je bilo branje z lučkami in zabava.

Mihael Žižek, 5. razred

 

Bila sem v čarovniški delavnici. Imeli smo se »fajn«: plesali smo, dolgo v noč smo ležali in brali z lučkami. Naslednje leto lahko imamo kuharsko delavnico, v kateri bi pripravili večerjo. V taborniški delavnici bi iskali zaklad.

Noč branja je zanimiva in zato si želim, da bi bila tudi naslednje leto.

Valentina Ovsenjak, 5. razred

 

Za četrtošolce in petošolce predlagam kuharsko delavnico. Všeč mi je bilo, da smo plesali. Ponoči sem se stisnil z mamo. Imeli smo se zelo lepo.

Matic Stolnik, 3. razred

 

Na Noči branja je bilo zelo zanimivo in zabavno. V svojeglavi delavnici smo bile jaz, Blažka, Katarina in učiteljica Renata. V tej delavnici smo brali knjige (odlomke) iz knjig na temo najstništvo, svoboda, zaljubljenost, prijateljstvo, samopodoba in zunanji videz, starši, ki vse dopuščajo otrokom … Ko so se delavnice zaključile, smo po skupinah predstavili, kaj smo počeli. Po predstavitvi smo naša skupina pripravile in postregle večerjo. Vsi smo skupaj jedli in se preoblekli v pižame. Medtem smo si že pripravili »postelje«: spalne vreče, ležalnike itd. V avli smo imeli ples; v temi smo svetili z žepnimi svetilkami in disko krogla je svetila. Pred spanjem smo brali in klepetali. V vsakem primeru smo hitro zaspali. Zjutraj smo se zbudili in me smo zoper pripravile zajtrk. Po zajtrku smo že nestrpno čakali starše.

Imeli smo se lepo in žal bi mi bilo, če bi to izpustila.

Ivana Ivezič, 6. razred

 

V naši delavnici mi je bilo najbolj všeč, ko smo reševali uganke. Posebno se mi je zdelo, da sta nam pravljico prebrala Matic in Jakob. Najboljša je bila zabava v pižamah. Naslednje leto bi si želel sladoledno delavnico.

Jure Zver, 3. razred

 

Na Noči branja smo se imeli lepo in zabavno. Najljubša mi je bila pižama party.  Naslednje leto bi lahko imeli likovno delavnico in delavnico z igrami.

Brigita Kermek, 3. razred

 

Bila sem v čarovniški delavnici. Naučila sem se kar nekaj trikov. Čarali smo, brali, na koncu smo pripravili čarovniško predstavo in se predstavili vsem učencem. Večerja je bila okusna. Utaborili smo se v 1. in 2. razredu ter v knjižnici. Oblekli smo se v pižame in šli v »disko«. Bilo je super. Za naslednje leto predlagam pustolovsko in vesoljsko delavnico.

Nuša Zver, 5. razred

 

V naši delavnici smo reševali uganke. Pripravili smo tudi lutkovno predstavo. Jaz sem imel vlogo avtobusa. Bilo je zelo super. Predlagal bi nogometno delavnico.

Matej Belovič, 3. razred

NAZAJ