(02) 585 86 44
Šola
Vrtec

Prometna varnost

http://www2.arnes.si/~osmsraz1s/fotografije/LiliValPot.jpg

Inovativno urejanje poti v šolo
Aplikacija ima funkcijo izobraževanja in z njo otrok spoznava varnejšo pot v šolo, prometne predpise, pravila in prometno kulturo. Cilj aplikacije je povečati in izboljšati transparentnost načrtov poti v šolo ter na nove načine vključevati otroke v promet. Aplikacija Lilly&Val povezuje otroke, starše, šole, občino in lokalno okolje.
Aplikacija je namenjena zagotavljanju večje prometne varnosti in je zasnovana na način, da se bo v prihodnosti razvijala in nadgrajevala tudi v smeri povezovanja z avtomobili in pametno prometno signalizacijo.
Vabimo vse da s svojimi predlogi sodelujete pri razvijanju aplikacije in s tem k večji varnosti prometa.


Kako uporabljamo aplikacijo
Aplikacijo si na pametni telefon naložite preko Trgovina Play (Google Play) oz. App Store, oziroma na spletni povezavi: http://www.lillyval.com/sl/ Aplikacija vas nato sama vodi skozi postopek registracije.
Skupek vseh šolskih poti lahko pregledujete tudi na računalniku v aplikaciji GoogleEarth. Datoteko z izrisanimi šolskimi potmi najdete na tej povezavi: Digitalni načrt šolskih poti OŠ Razkrižje
Prednosti

  • večja varnost otrok na poti v šolo in iz nje;
  • izobraževanje otrok o prometni kulturi z igro;
  • inovativno sodelovanje otrok;
  • takojšna časovna komunikacija o prometnem stanju na otrokovi poti v šolo;
  • tesna povezanost vseh segmentov ljudi;
  • aplikacija je na voljo v najbolj priljubljenih operacijskih sistemih (iOS, Android, Windows).

http://www2.arnes.si/~osmsraz1s/fotografije/LiliValKviz.jpg

Nagradne igre
Aplikacija je nadgrajena z inovativnimi nagradnimi igrami s področja prometne varnosti in kulture. Vse igre na otroka delujejo izredno spodbujevalno, nagrade za najboljše pa so zelo privlačne, uporabne in poučne.


Kdo sta Lilly&Val?
Lilly & Val sta otroka, ki vsak dan hodita v šolo in iz nje. Na poti spremljata dogajanje na cesti, se pri tem učita in igrata ter o vsem pomembnem poročata vrstnikom prek interaktivne aplikacije, ki tako spodbuja k poučevanju o prometni kulturi.