(02) 585 86 44
Šola
Vrtec

Otroški parlament

Tudi letos so naši učenci zelo aktivno sodelovali v Otroškem parlamentu. Potekalo je več aktivnosti na temo Moja poklicna prihodnost.

Po končanem medobčinskem Otroškem parlamentu, na katerem sta sodelovali tudi naši učenki Vinona  Košar in Katarina Šimonka, se je Katarina Šimonka, skupaj še z eno izvoljeno predstavnico, v ponedeljek, 19. aprila 2021, udeležila 16. pomurskega Otroškega parlamenta. Na srečanju je bila potrjena kot ena izmed osmih delegatov za 31. nacionalni Otroški parlament, ki je potekal v sredo, 21. aprila 2021, v Ljubljani oz. preko spletne aplikacije zoom. Katarina je aktivno sodelovala v delavnici na podtemo Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine.

Na nacionalnem otroškem parlamentu je sodelovalo preko 130 učencev, skupaj z mentorji in ostalimi gosti je bilo preko 200 udeležencev. Delovno predsedstvo Otroškega parlamenta je zasedanje vodilo iz velike dvorane v pritličju Tomšičeve 5 (stavba Državnega zbora RS). Zasedanje je vodil predsednik Jure Šimonka, naš bivši učenec, sedaj dijak tretjega letnika GFML. Uvodoma so mlade pozdravili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik.

Več o zasedanju 31. nacionalnega parlamenta na povezavi https://www.zpms.si/2021/04/21/zakljucek-31-otroskih-parlamentov-moja-poklicna-prihodnost/

 

Vir fotografije: https://www.zpms.si/2021/04/21/zakljucek-31-otroskih-parlamentov-moja-poklicna-prihodnost/

NAZAJ