(02) 585 86 44
Šola
Vrtec

»Zajtrk s sadjem – super dan!«

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK                                                            

Kdaj: 19. 11. 2021, petek ob 8.20 na šoli 

Kako: v matičnih učilnicah z  razrednikom

 

DA BO ZAJTRK PRISTEN, NA TA DAN VSAK PRINESE SVOJ LONČEK IN SVOJ PRTIČEK

Tudi tokrat  bomo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Zajtrkovali bomo kruh, maslo, med, mleko in jabolko. 

Zajtrk je najpomembnejši obrok, ki ga moramo vsak dan skrbno pripraviti, saj kot pregovori pravijo: 

“Prazna vreča ne stoji pokonci.” 

“Po jutru se dan pozna, po zajtrku pa jutro.” 

Prednosti rednega zajtrkovanja so številne - zmanjša tveganje za pomanjkanje nekaterih pomembnih hranil v prehrani, prispeva pa tudi k lažjemu učenju. Redno zajtrkovanje lahko vpliva tudi na zmanjševanje telesne teže pri odraslih, opuščanje zajtrka pa je povezano tudi s tveganjem za nastanek debelosti pri otrocih in mladostnikih, ki je v Sloveniji resen javnozdravstveni problem.  

Projekt je tudi dober primer medsektorskega sodelovanja med zdravstvenim, šolskim in kmetijskim sektorjem kot tudi drugimi pomembnimi inštitucijami, ki skupaj delujejo v isto smer in za isti cilj. (Vir: NIJZ) 

Pripravila Anita Danč Ismajlovič 

 

 

NAZAJ